Bestuurster (75) uit Tongeren komt om bij aanrijding met mug in Riksingen

Tongeren -

Een 75-jarige vrouw uit Tongeren is dinsdagavond verongelukt op de Bilzersteenweg in Tongeren. De vrouw reed met haar auto de steenweg op en botste daar tegen een mug met zwaailichten. De mugarts raakte lichtgewond bij de klap.

Dirk Roefflaer

Het ongeval gebeurde even voor 18 uur. Een mug (mobiele urgentiegroep) van het AZ Vesalius in Tongeren reed via de Bilzersteenweg naar een dringende interventie in Hoeselt. Op dat moment wilde een zwarte Ford B-Max uit de Driesenstraat in Riksingen de steenweg oprijden.

© Tom Palmaers

De klap was heftig. De mugwagen kwam zo’n honderd meter verder tot stilstand. Voor de bestuurster, een vrouw uit de buurt, was de aanrijding fataal. In de mug liep de spoedarts lichte verwondingen op. De spoedverpleegkundige zou niet gewond zijn geraakt.

© Tom Palmaers

De steenweg tussen Tongeren en Hoeselt werd volledig afgesloten voor de hulpverleners en voor verder onderzoek. Het parket Limburg heeft een verkeersdeskundige gestuurd om de omstandigheden van de dodelijke aanrijding te onderzoeken.

Herinrichting kruispunt

Een buurtbewoner zegt dat hij al vier keer een aangetekende brief heeft gestuurd naar de stad om de gevaarlijke verkeerssituatie aan te klagen. Het kruispunt ligt op een berg waardoor het verkeer komende van Tongeren pas op het laatste moment in beeld komt. De stad Tongeren heeft intussen een plan voor de herinrichting van het kruispunt van de Bilzersteenweg met de Driesenstraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer