Hoe is het om te wonen in Spa?

Spa staat voor rust, stilte en helende wateren. Het zal je dan ook niet verrassen dat het heerlijk wonen is in deze Luikse gemeente, omringd door groen.

Zimmo redactie
Bron: Zimmo

Vastgoed in Spa

In Spa woont men groot. Twee derde van de woningen telt vier of meer slaapkamers en appartementen vertegenwoordigen amper een vijfde van de woningen die op de vastgoedmarkt verschijnt. Woningen met één of twee slaapkamers vind je er daarentegen amper. Spa is dus ideaal voor gezinnen met kinderen of kopers die het wat ruimer zien.

Om een huis in Spa te kopen, mag je een gemiddeld prijskaartje van € 531.455 verwachten. Wil je een appartement in Spa kopen, dan bedraagt de gemiddelde vraagprijs € 408.833. Dat blijkt uit cijfers van Zimmo. Spa is daarmee zeker niet de goedkoopste gemeente van Wallonië. Opvallend is dat de prijzen van huizen het afgelopen jaar maar liefst 14% gestegen zijn. De weinige appartementen die op de vastgoedmarkt verschijnen zijn daarentegen wel 12% goedkoper geworden.

Het woningpark in Spa kan opfriswerken gebruiken. Ongeveer 7 op de 10 woningen heeft energiescore C of D. Die huizen en appartementen vallen niet onder de renovatieplicht, maar klusvrij zijn ze ook niet. Huizenjagers die spiksplinternieuwe en instapklare woningen in Spa zoeken, zullen met andere woorden een beetje geduld moeten hebben.

Wil je huren in Spa, dan betaal je maandelijks gemiddeld € 985 voor een appartement. Ten opzichte van vorig jaar is die huurprijs slechts lichtjes gestegen.

Facts & figures

De kleine gemeente Spa, gelegen in de provincie Luik, telt amper 10.000 inwoners en toch heeft het zijn stempel op het wereldwijde lingo gedrukt. De stad wordt geroemd om zijn thermale baden en prachtige natuurlijke omgeving. Het woord spa is nu wereldwijd synoniem voor wellnesscentrum. En aan die spa’s kan je in Spa niet ontsnappen. Al hoor je ons daar zeker niet over klagen!

Spa heeft zijn reputatie als kuuroord te danken aan de thermale bronnen die al eeuwenlang bezoekers trekken. Wonen in Spa betekent dat helende water altijd vlakbij te hebben. Vergis je echter niet, Spa houdt nog heel wat andere troeven achter de hand.

Jonge gezinnen kunnen hun kinderen naar verschillende scholen sturen. verschillende middelbare scholen,een gespecialiseerde hotelschool en een school waar leerlingen met studieproblemen terecht kunnen. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis bevindt zich in Verviers, op een kleine twintig minuten rijden. Met de auto sta je overigens in veertig minuten in grootstad Luik. Voor Brussel moet je daar nog een uurtje bijtellen.

Naast de thermen biedt Spa nog veel meer sport- en recreatiemogelijkheden. De gemeente wordt omgeven door groen en je kan er dus heerlijk wandelen en fietsen. Spa is niet groot en toch kan je er sporten allerhande beoefenen in verschillende sportcentra. Karaté, atletiek, boogschieten, voetbal of basketbal? Het kan hier allemaal.

De highlights

Vrije tijd spendeer je in Spa vooral in de buitenlucht. Onmisbaar zijn natuurlijk de thermen. Op een zonnige dag loont het om je wandelschoenen aan te trekken en de mooie natuur rondom te verkennen. Kies bijvoorbeeld voor het Parc Naturel des Sources of wijk uit naar het indrukwekkende natuurpark Hoge Venen-Eifel. Wil je meer actie? Dan ligt het circuit van Spa-Francorchamps even verderop te wachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer