De eerste avond van het filmfestival van Cannes kleurt dankzij de Belgische coproductie , waar ook zangeres Angèle een rol in heeft. ©  rr

Filmfestival van Cannes gaat van start en kleurt een beetje Belgisch

Dinsdagavond gaat de 74ste editie van het filmfestival van Cannes van start. De openingsfilm, Annette van de Franse regisseur Leos Carax, kleurt een beetje Belgisch. Niet alleen omdat zangeres Angèle een rol speelt in de musical, ook omdat een deel van de opnames plaatsvonden in Brussel en Brugge.

Het festival loopt tot 17 juli. Andere grote blikvangers zijn The french dispatch en Benedetta, de nieuwe films van respectievelijk Wes Anderson en Paul Verhoeven die eigenlijk vorig jaar al hun première hadden moeten beleven. Die laatste stond oorspronkelijk zelfs al gepland in 2019, maar werd destijds al uitgesteld omdat Verhoeven moest herstellen na een heupoperatie. Ook de animatiefilm Where is Anne Frank?, geregisseerd door de Israëlische Ari Folman en deels geproduceerd door de Genkse animatiestudio Walking The Dog, beleeft er zijn wereldpremière. (dewo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer